Lidt om hvorfor jeg deler min spiseforstyrrelse med omverdenen

Opskrift på de lækreste “Helse-horn”

Jeg vil lige dele opskriften med jer på disse lækre pølsehorn som er så sunde, at jeg kalder dem “Helsehorn”. De er fulde af protein, indeholder ikke mel, og så mætter de godt og er de oven i købet gode for maven! Lyder måske lidt kedeligt, men vent til du har smagt dem – herhjemme er de i hvert fald et hit! 🙂

Opskrift (8 stk)

4 pølser (jeg bruger Gourmet kyllingepølser fra Aalbæk – de er dyre, men smager fantastisk og indeholder 90% kød)
4 æg
450 g skyr
2 spsk. Fiber HUSK (den gule)
160 g havregryn
3 strøgne tsk bagepulver
Knapt en tsk. salt
Sesam

Bland æg og skyr, og tilsæt havregryn, bagepulver, salt og HUSK. Bland det godt og lad dejen stå i 15 min. Klip imens pølse-endene af, og del dem på midten. Når dejen har hvilet i 15 min, er det tid til at forme hornene. Dejen er ret klæbrig, så jeg plejer at skylle mine fingre flere gange undervejs – så klistrer den ikke så meget. Form en aflang bolle lidt længere end pølsen, læg pølsen på midten og form dejen rundt om pølsen. Det kan godt kræve lidt modellering pga. den klistrede dej. Drys til sidst med sesam og bag dem på en bageplade beklædt med bagepapir i en 180 grader forvarmet ovn i ca. 20 min. Lad pølsehornene køle inden spisning, så er de bedst!

Hornene skal efterfølgende opbevares på køl, og der kan de fint holde sig i flere dage (med mindre i får lige så meget smag for dem som os, naturligvis 😉

Bonustip: tilsæt oregano til dejen, form dem til boller og kom tomatsovs og revet ost på dem inden du kommer dem i ovnen – så har du de lækreste foccacia boller!

God bagelyst!

De kærligste hilsner,
Frøken Berit

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lidt om hvorfor jeg deler min spiseforstyrrelse med omverdenen