Når ferie-kiloene tricker spiseforstyrrelsen

Lidt lørdagstanker om trickere

Jeg modtog i går en ny bog som jeg har glædet mig meget til at læse – ”Overvind din overspisning” af cand.psych. Christina Villendrup Lynge. Jeg fik startet på den her i morges, og er godt i gang med den. Midt i læsningen stod det pludseligt klart for mig hvad der helt konkret har tricket min overspisning gennem tiderne. Ikke at jeg ikke allerede var bekendt med de forskellige faktorer, men det er første gang de kom til mig på én gang, og hvor jeg rent faktisk var i stand til at indfange og nedfælde dem alle. Tænkte jeg lige ville dele dem med jer – måske i kan genkende nogle af dem?

Når jeg overspiser er det som regel fordi:

          Jeg har underspist
          Jeg ikke føler mig set, lyttet til og forstået
          Jeg ikke får sagt fra
          Jeg føler mig ensom
          Jeg har undertrykt mine egne behov
          Jeg er træt
          Jeg har for meget om ørene
          Jeg er rastløs

Hvad tricker jeres overspisninger? Hvis ikke du allerede ved det kan det kan være en god øvelse at begynde at lægge mærke til hvad der er gået forud for en overspisning. Til det er en kostdagbog et super godt redskab. Her skal man så blot huske også at nedfælde de tanker og følelser der følger med spisningen, så det ikke kun er de kedelige, tørre mad-facts man skriver ned, selvom det oftest er dem der er nemmeste at få ned på papir. Har du ikke prøvet det endnu så prøv det. Det er befriende at få en bevidsthed om hvad der er på spil i situationen, for med den bevidsthed følger en mulighed for at stoppe op, mærke efter og handle anderledes.

Blot lidt lørdagstanker herfra – jeg håber i alle nyder weekenden.

De kærligste hilsner,
Berit

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Når ferie-kiloene tricker spiseforstyrrelsen