Min nyeste investering

Opskriften på verdens bedste kanelsneglekage


Skal du også se “Den store bagedyst” i aften? I så fald vil denne lækre kanelsneglekage være en sikker vinder til kaffen. Den er ultralet at lave, mega velsmagende og snasket på den helt rigtige måde. Klar parat….BAG! 😊

Ingredienser

110 gr smeltet smør
1,25 dl mælk
25 gr gær
1 æg
0,5 tsk kardemomme
2 spsk sukker
1/3 tsk salt
Ca. 350 gr hvedemel (jeg brugte Løgismoses stenkværnede. Det er lidt mere grov, hvilket jeg synes er rigtig lækkert til lige netop denne kage, men alm. hvedemel kan sagtens bruges.)

Remonce

125 gr smør
125 gr brun farin
1,5 spsk kanel

Fremgangsmåde
Smelt smørret og tilsæt herefter mælken. Når det er lillefingervarmt røres gæren ud heri. Pisk herefter ægget med en gaffel, og tilsæt det sammen med kardomme, sukker og salt. Rør det til en ensartet masse og tilsæt herefter melet lidt af gangen – måske du skal levne lidt. Dejen må ikke blive tør, og må gerne være en smule klistret. Sæt nu dejen til hævning i en times tid med et viskestykke henover, og lav i mellemtiden remoncen klar. Det gør du ved at blande stuetempereret smør med farin og kanel. Jeg plejer at bruge fingrene, så smøren bliver lidt blødere og kanel og farin fordeles jævnt.

Når dejen har hævet kommer du en smule mel på bordet og deler dejen i to dele. Rul hver del ud til en tynd firkant, og fordel remoncen jævnt. Hold en lille kant fri i den ene ende, så du bedre kan lukke sneglen til sidst. Rul nu dejen tæt sammen, og skær dejen i skiver til små fine snegle. Kom bagepapir i en springform på 28-32 cm, og læg snegle tæt sammen heri. Tryk dem ud så de har nogenlunde samme højde, og lad dem efterhæve i 30 min. Kom dem derefter i ovnen og bag dem ved 200 gr. i ca. 20 min.

Når kagen er kølet ned kan du evt. pynte den med glasur.

Bon appetit og god bagedyst! 😊

Kanelsneglehilsner fra
Frøken Berit

#bloggersdelightplus

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Min nyeste investering