Succesoplevelserne bliver flere og flere

Den lækreste, crunchy granola på ingen tid

 


I morges lavede jeg endnu en portion af min favorit-granola; en crunchy topping med masser af lækre, sprøde ingredienser som stort set ikke tager nogen tid at lave.

Ingredienserne kan du skifte ud som du lyster. I min version er der masser af knas fra nødder, frø og bananchips, lidt sødme fra ahornsirup, samt lidt syrligt fra tranebær – alt sammen med et dejligt strejf af kanel. Den smager SÅ godt – prøv den! 🙂

Ingredienser
200 gr havregryn (jeg har brugt finvalsede)
100 gr solsikkekerner
100 gr græskarkerner
100 gr mandler
100 gr hasselnødder
50 gr sesamfrø
100 gr tranebær
75 gr bananchips
50 gr kokosflager
2 tsk kokosolie
4 spsk ahornsirup
1 tsk vaniljesukker
2 spsk kanel

Fremgangsmåde
Start med at hakke mandler og hasselnødder – gerne lidt groft. Opvarm en stor pande og kom kokosolien herpå. Når olien er varm tilsættes havregryn, solsikkekerner, græskarkerner, mandler, hasselnødder og sesamfrø (Tranebær, bananchips og kokosflager tilsættes først til sidst). Skru ned til middel varme og sørg for at røre rundt undervejs, så det ikke bliver brændt. Tilsæt nu kanel, vaniljesukker og ahornsirup, og lad granolaen riste ved middelvarme og under omrøring. Granolaen er færdig når den er blevet dejligt gyldenbrun og crunchy. Jeg plejer at tage den af varmen, når nødderne har fået en ristet smag, men det er jo en smagssag, så prøv dig frem.

Når granoalen har fået nok, hældes den ud til afkøling på en bradepande med bagepapir. Når den er kølet helt ned tilsættes de sidste ingredienser og granolaen hældes på glas eller anden lufttæt opbevaring.

Det kan uden problem holde sig i 14 dage, medmindre man som mig altså får det spist inden! 🙂 Det smager fantastisk ovenpå en gang havregrød med en klat yoghurt og æblestykker på toppen, eller bare oven på en portion yoghurt – enten som morgenmad eller snack.

Bon appetit 🙂

De bedste granola-hilsner
Frøken Berit

#bloggersdelightplus

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Succesoplevelserne bliver flere og flere