Jeg er blevet bidt af en gal vaffel 😍

Panang karry med kylling og masser af grønt

Her til aften lavede jeg en af mine yndlingsretter: Panang karry med kylling og masser af grønt. Det er nemt, hurtigt og blev som altid top-lækkert. Har man ikke standard thai-ingredienser på lager skal man lige forbi en asiatisk butik første gang man laver den. Det er dog ikke meget man skal punge ud med for at kunne lave retten, og der er til virkelig mange portioner når først man har købt en bøtte karrypasta, en flaske fiskesauce og en pose frosne limeblade. De friske urter, chili og lime er ikke et must, men kan peppe retten lidt ekstra op, og det pynter på toppen. Grøntsagerne kan man variere alt efter smag og behag, ligesom man også kan lave retten vegetarisk eller skifte kyllingen ud med oksekød. Man kan også tilsætte ananas eller mango til at søde retten lidt.

Det klassiske tilbehør er jasmin-ris, men andre ristyper kan også sagtens bruges, ligesom man kan bruge grøntsager – fx spidskål eller blomkålsris. Orker du ikke at koge ris kan jeg anbefale 2-minutters ris fra Simply Rice. Det er forkogte ris, som er færdige på blot 2 minutter i mikroovnen. Dem bruger jeg stort set altid når det skal gå hurtigt og jeg kan ikke smage at det er et “snyde”-produkt – jeg er vild med det!

Men nu til opskriften – den kommer her:

Ingredienser (2-3 personer)
400 gr. kyllingefilet i strimler
1 dåse god kokosmælk (jeg bruger ChaoKoh)
10-12 kaffir limeblade (jeg bruger dem fra frost)
2 spsk. raps eller kokosolie
2 spsk. karrypasta (Jeg bruger som regel den fra Mae Ploy)
2 tsk. fiskesovs
1-2 tsk. sukker
1 gulerod
1 rød peberfrugt
10 champignon
½ squash

Tilbehør og pynt
Spis retten med ris til. Jasminris er den klassiske version, men andre ris kan også bruges. Jeg brugte brune ris og det var lækkert. Pynt evt. med frisk koriander, frisk thai basilikum, frisk chili og lime

Fremgangsmåde
Skær kyllingen i strimler og steg dem i 2-3 min på en pande i lidt olie – de skal ikke gennemsteges. Hak i mellemtiden limebladende fint og skær grøntsagerne i mundrette bidder. Når kyllingen har fået et par minutter på panden lægger du kyllingen på en tallerken og kommer 2 spsk. olie på panden. Når olien er varm tilsætter du karrypastaen imens du rører godt rundt, så det ikke brænder fast. Tilsæt nu kokosmælken og rør karrypastaen ud i den. Tilsæt herefter kylling, limeblade og fiskesovs og lad det simre i 10 minutters tid. Bliver sovsen lidt for tyk kan du tilsætte ½-1 dl vand. Tilsæt nu dine grøntsager og lad dem simre med i maks 5 minutter. Smag til med lidt sukker hvis du synes der er behov for mere sødme. Retten er færdig når grøntsagerne har det bid du godt kan lide.

Portionsanret evt. i fine skåle og pynt med thai basilikum, korinander, chili og lime efter smag.

Velbekomme 🙂

2 kommentarer

 • Kære Frøken Berit

  Tak for den lækre opskrift 🙂

  Det er btw lang tid siden, jeg har læst noget fra din hånd/hørt fra dig her på din blog. Og jeg savner det!

  Deler du ikke snart nogle refleksioner om overspisning med os? Det er så motiverende og stærk læsning for mig.

  De bedste hilsner fra

  Karen // boomblastic

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Froeken Berit

   Kæreste Karen

   Tusind tak for din kommentar – det var lige den der skulle til for at jeg fik skrevet et nyt indlæg. Har haft det svært gennem mit eksponerings-projekt og det har været svært for mig at få sat ord på processen. Derfor har det taget mig lidt tid, men nu er der endelig en opdatering herfra. Dejligt at du stadig hænger ved, og at mine indlæg rammer dig – det gør det, det hele værd! 🙂 Tak for skubbet! De kærligste hilsner, Frøken Berit

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg er blevet bidt af en gal vaffel 😍