Type 2 diabetes og forhøjet kolesterol…

Jeg er blevet bidt af en gal vaffel 😍

Jeg har stort set levet af vafler siden jeg for 14 dage siden erhvervede mig et vaffeljern – sunde vafler vel at mærke! Kålvafler er blevet min favorit som erstatning for sandwichbrød eller rugbrød, og til morgenmad er jeg helt vild med blåbær-banan-vafler – det smager som var det usundt…

Her til morgen har jeg  spist blåbær-banan-vafler med bananis, friske bær og crunchy chokolade. Yummi in my tummy – se det lige…

Opskriften får du her:

Vaflerne (Ca. 6 stk)
– 2 meget modne bananer
– 2 dl. boghvedemel eller blendet havregryn
– 1 tsk. bagepulver
– 1 tsk. kardemomme
– 1 tsk. kanel
– 1 knivspids salt
– 1. dl. blåbær
– Evt. lidt vand hvis dejen bliver meget klæg.

Toppingen
– Frossen banan i skiver (Jeg bruger ca. en banan pr. person)
– Evt. en sjat mælk eller plantemælk (Jeg brugte mandelmælk)
– Lidt friske hindbær
– Lidt friske blåbær
– Lidt hakket mørk chokolade (Jeg bruger Toms Ekstra 70% med knas)

Fremgangsmåden:
Tag de frosne bananstykker ud af fryseren imens du laver dejen, så de når at tø lidt op.

Dejen: Mos bananerne og tilsæt resten af ingredienserne. Rør det godt sammen og lade det stå og hvile i 5-10 min. Imens opvarmer du vaffeljernet. Når dejen har hvilet og vaffeljernet er varmt kan du tilsætte lidt fedtstof, og herfra laver de næsten sig selv. Jeg giver dem 3-4 minutter.

Topping: Imens vaflerne steger blender du de frosne bananer. Hvis de stadig er meget frosne, er det måske nødvendigt at tilsætte lidt mælk for at blenderen vil samarbejde. Hak herefter chokoladen groft, og når vafler er klar kommer du det hele ovenpå.

Tip: Er der mod forventning vafler tilbage, så gem dem og smid dem i brødristeren når lækkersulten melder sig. De er top-lækre med lidt hindbærmarmelade, eller med en gang peanutbutter og banan…

Bon appetit! 🙂

Vaffelhilsner fra,
Froeken Berit

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Type 2 diabetes og forhøjet kolesterol…