Klassens tykke pige - 2. del

Klassens tykke pige – 3. del

Ligesom mine teenageår har mit voksenliv også været præget af et forstyrret forhold til mad. De fleste dage fylder mad i mine tanker fra jeg vågner om morgenen, til jeg går i seng om aftenen, og det er ikke på en positiv måde. Jeg har som beskrevet kæmpet for at komme af med min topmave siden jeg var ganske lille og listen af afprøvede metoder er gennem årene blevet alt for lang:

          Vægtvogterne
          Kalorietælling
          Nupokur
          Dukankuren
          LCHF
          Paleo
          Kostplaner
          5:2
          Træningsplaner
          Personlig træner
          Hypnose
          100 sukkerfri dage
          Samtaler hos intet mindre end 3 psykologer
          Osv. osv. osv.

Jeg mangler vist bare at afprøve en juicekur og en fedtsugning, og så er listen komplet over mulige måder hvorpå man kan torturere sig selv. Mit voksenliv har altså stort set været én lang slankekur.

Og har noget af det så hjulpet? Absolut! I hvert fald i de lange perioder hvor jeg levet efter regler og restriktioner. Det er jeg nemlig rigtig god til i kortere perioder – faktisk imponerende god. Jeg har fx formået ikke at røre sukker i 100 dage og spise efter en kostplan i 3 måneder. Til gengæld er jeg så gået helt amok i junkfood og sukker efterfølgende, med store vægtstigninger og en masse selvbebrejdelse til følge. Min livsstil har altså været meget sort/hvid – der har sjældent været balance. Enten har jeg været på kur og levet efter strikse regler, eller også er jeg gået amok i alt det usunde og taget meget på, på forholdsvis kort tid. Kun i ganske korte perioder har jeg formået at finde en middelvej.

Følgende billeder illustrerer så fint hvad det er jeg kæmper med.

Billederne illustrerer min krops udvikling de seneste 2 år. I august 2016 var jeg så led og ked af mig selv, at jeg opsøgte en personlig træner og købte mig til 20 timers personlig træning. Min træner piskede mig på kærlig vis igennem vores træningssessioner, hvor jeg for første gang stiftede bekendtskab med frie vægte og ”rigtig” styrketræning. Det var hårdt, sjovt, grænseoverskridende og virkelig givende, men da forløbet hos ham var slut formåede jeg ikke at fortsætte med at styrketræne. Det var grænseoverskridende for mig at gå alene ned i fitness centret idet jeg følte mig enormt usikker, og det var derfor svært at motivere mig selv til at komme afsted. Under forløbet havde jeg spist en forholdsvist sund kost og tabt mig, men ret hurtigt efter forløbet stoppede, droppede jeg igen styrketræningen og løb og spinnede i stedet for. Desværre begyndte jeg også at overspise igen, og derfor røg de kilo jeg havde smidt også hurtigt på igen – dette skammede jeg mig naturligvis meget over.

I august 2017 var jeg igen så led ved mig selv, at jeg måtte gøre noget. Jeg gik derfor all-in og allierede mig med en online coach der udarbejdede kost og træningsplaner specifikt til mig. Oveni hatten meldte jeg mig til et styrketræningsforløb kun for kvinder, styret af 2 personlige trænere. Vi mødtes 2 gange ugentligt i 8 uger og jeg håbede hermed, for alvor at kunne se resultater og få styr på min tekniske kunnen, således at jeg kunne føle mig mere tryg ved at træne på egen hånd.

I 3 måneder levede jeg 95% efter min kostplan og resultaterne var tydelige. Kiloene raslede af mig og jeg begyndte at få den krop jeg altid har drømt om. Styrketræningen rykkede også ved både min krop og mit sind – det var fedt at blive stærkere og få mere selvtillid. Med andre ord: jeg var ikke til at skyde igennem, og jeg tænkte, at jeg nu endeligt havde fået sporet mig på rette vej. Nu skulle jeg jo i princippet bare holde resultaterne ved lige – hvor svært kunne det være? Det skulle vise sig at blive rigtigt svært og jeg endte med at tage 8 kg. på igen på rekordtid. Den historie kan i læse mere om i næste indlæg, hvor jeg også vil fortælle hvor jeg står i dag. Langt om længe har jeg nemlig indset, at mit problem sidder mellem ørene og jeg har derfor grebet problematikken an på en helt ny og meget grænseoverskridende måde. 

De kærligste hilsner,
FroekenBerit

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Klassens tykke pige - 2. del